Forme de relief diverse, cele mai vechi oraşe din România, cele mai mari lacuri, locul de unde se spune că a început creştinismul la noi, singurele cetăţi antice greceşti, 17 etnii cu tradiţii şi gastronomie, cetăţi şi monumente romane unice, vinuri din vii crescute pe calcar, în arșița acestor locuri, într-un cuvânt Dobrogea.
Cu toate aceste lucruri unice, zona continentală a regiunii este foarte puțin cunoscută și vizitată. Asta se vede cu ochiul liber, o spun statisticile și o arată infrastructura turistică extrem de modestă. Am putea spune că litoralul și Delta au eclipsat celelalte atracții turistice.
În realitate e vorba însă de lipsa de promovare, lipsa unor trasee turistice integrate, lipsa de inters a autorităților, până la urmă.
Situația pare a fi în curs de schimbare, odată cu înființarea Organizațiilor de Management al Destinației, ce promit că vor impulsiona turismul în această parte „ascunsă” a Dobrogei.
Am discutat despre toate aceste lucruri cu consilierul județean Răzvan Filipescu, fost președinte al Autorității Naționale pentru Turism.