Toamnă plină pentru CSM Constanța: Competiții naționale și internaționale

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
9 Min Read

Toamnă plină pentru CSM Constanța: Este o nouă săptămână plină pentru sportivii constănțeni, care au început toamna cu participări la competiții naționale și internaționale! Baschetbaliștii debutează în noul sezon competițional cu un meci în Sala Sporturilor, de Liga Națională, în avanpremiera dublei cu BC Dnipro, din FIBA Europe Cup, care are loc săptămâna viitoare la Constanța! În weekend, orașul nostru este gazda Campionatului Național de Box Feminin, cu Amalia Niță, campioana europeană de tineret, în prim-plan. După pauza de vară, rugbiștii revin pe gazon, handbaliștii seniori continuă meciurile din Liga Zimbrilor, iar juniorii debutează în campionatul național, în timp ce voleibalistele noastre se pregătesc pentru apropiatul debut în Divizia A1. Atleții și halterofilii se bat pentru medalii în competițiile interne.

Baschet masculin

Baschetbaliștii noștri debutează în noul sezon competițional cu un meci pe teren propriu, în prima etapă din Liga Națională de Baschet Masculin Getica ’95! Cu o echipă în care au apărut mulți jucători noi, CSM Constanța susține primul test contra lui CSM Galați și vrea victoria, la prima apariție în fața propriilor suporteri. Băieții antrenați de Dan Fleșeriu și Valentin Boian mizează pe tribune pline! Vineri, 20 septembrie, de la ora 19.00, la Sala Sporturilor! Meciul va fi în direct pe FRB TV.

Baschet masculin

Atmosfera cupelor europene revine la Sala Sporturilor! CSM Constanța joacă în calificările pentru FIBA Europe Cup cu BC Dnipro, pe 24 și 26 septembrie. Echipa antrenată de Dan Fleșeriu și Valentin Boian are o misiune dificilă contra experimentatei campioane a Ucrainei, care revine după doi ani în competiție, dar băieții noștri vor încerca să fructifice avantajul terenului propriu. Ambele meciuri au loc la Constanța: marți, 24 septembrie, de la ora 20.30, prima manșă, și joi, 26 septembrie, tot de la ora 20.30, manșa secundă. Miza este calificarea în grupa C din FIBA Europe Cup, alături de Cholet Basket (Franța), Windrose Giants Antwerp (Belgia) și Fribourg Olympic (Elveția). Haideți să umplem sala! Să fim al șaselea jucător al echipei!

Handbal

Handbaliștii noștri luptă pentru cea de-a treia victorie din noul sezon al Ligii Zimbrilor! Vicecampioana României, CSM Constanța joacă în deplasare cu CSA Steaua București, la Sala Concordia din Chiajna, iar Nistor & comp vor să-și confirme statutul de favoriți și să obțină toate cele 3 puncte. Meciul, programat vineri, 20 septembrie, de la ora 17.30, va fi în direct pe ProArena.

Handbal juniori

În weekend, juniorii de la CSM Constanța își fac debutul în noua ediție a Campionatului Național de Handbal Masculin. Juniorii 3 intră primii în focuri, cu un meci acasă, în prima etapă din Seria F a Campionatului Național J3. CSM Constanța joacă pe teren propriu cu CSȘ Medgidia B. Sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 9.00. Din serie mai fac parte HC Omer B și CSȘ Călărași.

Juniorii 1 debutează în noul sezon cu un meci acasă. CSM Constanța face parte din Seria D, alături de CS Axiopolis Cernavodă, CSȘ Galați, CSȘ Medgidia și LPS Brăila. Echipa noastră joacă în prima etapă cu CSȘ Medgidia. Sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 12.30.

Juniorii 2 încheie weekend-ul handbalistic de la Constanța. Echipa noastră face parte din Seria D a Campionatului Național J2, alături de CSȘ Călărași, Arrubium 2008 Măcin, CSȘ Medgidia, HC Omer, LPS Brăila și CSȘ Galați. CSM Constanța joacă în prima etapă cu LPS Brăila. Duminică, 22 septembrie, de la ora 13.30.

Toamnă plină pentru CSM Constanța: Atletism

Duminică, 22 septembrie, se desfășoară, la Brașov, Campionatul Național 10 km, Seniori, U23 și U20 de alergare pe șosea individual și pe echipe. De la CSM Constanța va participa sportivul Carol Popa la categoria juniori. Atletul este pregătit de antrenorul Cristian Doicescu.

Baschet feminin

Baschetbalistele de la CSM Constanța joacă returul cu Cademont Zaragoza, din calificările pentru FIBA EuroLeague Women. După ce au fost la egalitate cu valoroaselor lor adversare mai mult de o repriză, în prima manșă, de la Constanța, campioanele României își vor juca șansa până la capăt, chiar dacă puternica echipă spaniolă este mare favorită în urma victoriei cu 75-57. Fetele antrenate de Alexandru Olteanu, Alina Șerban și Volha Tămîrgeanu sunt hotărîte să valorifice la maximum experiența pe care o trăiesc în cea mai importantă competiție din baschetul feminin european. Marți, 24 septembrie, de la ora 21.00, în Pabellon Principe Felipe din Zaragoza. Meciul va putea fi urmărit pe youtube-ul FIBA EuroLeague Women.

Volei

Voleibalistele de la CSM Constanța se pregătesc pentru începerea Diviziei A1 și în perioada 18-20 septembrie participă la turneul internațional organizat de Volei Alba Blaj. În prima zi, miercuri, au întâlnit formația gazdă, care s-a impus cu 3-0, apoi, joi, de la ora 16.00, vor întâlni pe CSM Târgoviște, iar vineri, de la ora 13.00, se vor confrunta cu Vasas Budapesta. Un turneu foarte util pentru formația noastră.

Toamnă plină pentru CSM Constanța: Box

În această săptămână, la Constanța, în Complexul Sportiv “Flămânda” (Sala “Tomis”) se desfășoară meciurile din cadrul Campionatului Național de Box Feminin. Competiția este organizată de Federația Română de Box și CSM Constanța. La junioare, la categoria 54 kg, Ionela Dorina Șoacăț (CSM Constanța), nu i-a lăsat nicio șansă adversarei sale, Maria Florina Puiulescu de la Corvinul Hunedoara, pe care a învins-o la puncte cu 5-0, după un meci pe care l-a dominat în totalitate. Cu această victorie, pugilista noastră și-a asigurat medalia de bronz, calificându-se în semifinale unde o va întâlni vineri pe Clarisa Scurt de la Crișul Oradea. Finalele sunt programate duminică, 22 septembrie, când va boxa la tineret și cvadrupla campioană europeană, Amalia Niță (CSM Constanța) în finala categoriei 75 kg, cu Andreea Dumitru de la CSM Pitești. La CSM Constanța, pugilistele sunt pregătite de antrenorii Mihai Constantin și Ionuț Bodilcu. Meciurile pot fi urmărite în direct pe pagina de facebook CSM Constanța Box.

Rugby

După pauza de vară, campionatul Diviziei Naționale de Seniori la rugby se reia, iar CSM Constanța va întâlni în deplasare pe Bucovina Suceava. Formația noastră, antrenată de Alexandru Lupu, pornește cu prima șansă și își dorește să înceapă sezonul cu dreptul. În tur, pe 7 aprilie, CSM Constanța a dispus clar de echipa suceveană cu 76-21. Formația constănțeană se află pe locul al doilea, cu 41 de puncte, la fel ca liderul clasamentului, Politehnica Iași, tot cu 41 de puncte, dar esaveraj superior. Meciul Bucovina Suceava – CSM Constanța este programat sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 11.00.

Toamnă plină pentru CSM Constanța: Haltere

La Arad s-au desfășurat, între 16 și 19 septembrie, întrecerile Campionatelor Naționale de Haltere pentru tineret U23. În prima zi, George Florea de la CSM Constanța a avut evoluții remarcabile, câștigând trei medalii de aur la categoria 67 kg. O evoluție foarte bună a avut Ercan Sali de la CSM Constanța, la categoria 81 kg, care și-a adjudecat 3 medalii, dintre care 2 de aur (aruncat, total) și 1 de argint (smuls). Joi, în ultima zi, Dragoș Drăgulin de la CSM Constanța a concurat la categoria 102 kg. Halterofilii de la CSM Constanța sunt pregătiți de antrenorul Aurel Tătaru.

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu