40 de țări participă la noua ediție a Festivalului internaţional KURULTAI, 2024

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
2 Min Read

40 de țări participă la noua ediție a Festivalului internaţional KURULTAI: Festivalul Internațional autentic turcic-tătar Kurultai, aflat la cea de-a 9° ediție – un congres mondial al revitalizării tradițiilor și al patrimoniului cultural imaterial realizat de Uniunea Democrată Tătară sub patronajul CNR-UNESCO cu sprijinul Ministerului Culturii între 27-29 septembrie 2024 la Plaja Turqoise din Venus, Mangalia. Festivalul se va bucura de 15 jocuri si sporturi traditionale, dintre care 10 inscrise in patrimoniul cultural imaterial al umanitatii pe lista UNESCO, de 5 cupe mondiale, mâncare și spectacol de muzică și dansuri tradiționale, ateliere creative si mestesugaresti si 40 de tari participante. Publicul va beneficia de un spectacol incendiar inedit cu artiști renumiți precum legenda Asiei Centrale – Arslanbek Sultanbekov, artişti emeriţi din Crimeea coordonaţi de celebrităţile Rustem Memet uglȋ şi Ghiulizar Bekir kȋzȋ, artişti deosebiţi din lumea turcică aflaţi sub egida TURKSOY, ansambluri din Gagauzia, Bulgaria, Ungaria şi alţii precum şi talente autohtone ca tânăra artistă Tania Murgu, artişti dobrogeni. Serile vor fi învăluite de magia artificiilor și focul șamanilor cu ritualuri specifice tradiționale. Intrarea liberă pentru toți participanții iar copiii si tinerii vor beneficia de premii la jocurile din cadrul festivalului.

În cadrul festivalului sub patronajul și îndrumarea CNR-UNESCO se va desfășura conferința internațională THE REVITALIZATIONS OF TRADITIONS” in data de 27 septembrie 2024 ora 19.00, iar deschiderea oficiala a evenimentului se va realiza in data de 28 septembrie 2024 la ora 17.00 unde vom avea onoarea participării invitaților speciali și deosebiți naționali și internaționali, instituții guvernamentale, ambasade de pe teritoriul României, personalități culturale, artistice și sportive.

KURULTAI 2024, Festivalul Internaţional al Culturilor Etnice Tradiţionale, va aduce o contribuţie valoroasă în promovarea şi cunoaşterea culturii etniei turcice-tătare, a diversităţii culturale și a patrimoniului imaterial al umanității UNESCO ca o valoare pozitivă spre o educaţie interculturală la nivel mondial.

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu