Grupa Piticilor de la Grădinița „Căsuța din Pădure” din Constanța, coordonați de doamna educatoare Buduroi Iulia Gabriela, au participat astăzi, 22 noiembrie, începând cu ora 11.00, la atelierul de creație artistică „Magia darului”, care a avut loc la Muzeul de Artă din Constanța. Scopul întâlnirii a fost acela de a stimula interesul preșcolarilor în ceea ce privește importanța transformării și valorificării unor materiale care pot fi refolosite după ce și-au îndeplinit rolul lor primar și de a atrage atenția asupra posibilităților nelimitate estetice ale acestora. Preșcolarii au primit forme decupate din plăci de polistiren (steluțe, cuburi, triunghiuri, cercuri etc.) pe care le-au pictat, pregătindu-le pentru a fi utilizate la împodobirea bradului de Căciun al instituției de cultură contănțene.
Activitatea a fost pregătită și susținută la Muzeul de Artă de educatorul muzeal, Cristina Gelan-Olaru, împreună cu Smaranda – Georgiana Tulea, conservator și Miana Ene, absolvent al specializării Pedagogia Artelor Plastice și Decorative, din cadrul Facultății de Arte, de la Universitatea „Ovidius” din Constanța, care realizează un stagiu de voluntariat la Muzeul de Artă. Acțiunea a făcut parte din proiectul Lumea magică a formelor și culorilor, desfășurat în parteneriat de cele două instituții contănțene, pe parcursul anului școlar 2023–2024.
Activitatea de astăzi continuă seria unor ateliere de creație, care fac parte din programul de educație muzeală a instituției contănțene. O acțiune precedentă a avut loc sâmbătă, 18 noiembrie 2023, când un grup de 29 de elevi din ciclul primar și gimnazial, membri ai Organizației Naționale Cercetașii României, au participat, la Muzeul de Artă, la o activitate dedicată Zilelor Dobrogei. Întâlnirea a avut drept obiectiv principal descoperirea însemnătății Dobrogei de către membrii grupului participant la activitate, prin emoții și trăiri personale, ca urmare a contactului cu motive și simboluri prezente în lucrările artiștilor din expoziția permanentă a muzeului. Acțiunea a fost pregătită și coordonată de Smaranda – Georgiana Tulea, conservator la Muzeul de Artă Constanța, împreună cu profesorii Stroia Daniela, Mîrț Diana, Fuduli Elena, Neacșu Alice și Ciobănescu Nicoleta.