Constanța, noua poartă a Europei, pentru investiții!

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
5 Min Read
Constanța, noua poartă a Europei, pentru investiții

Constanța, noua poartă a Europei, pentru investiții, este modul în care Daniel Moraru, președintele Uniunii Naționale a Patronatului Român – Regiunea Sud-Est (UNPR-RSE), a descris țara noastră în cadrul evenimentului de ieri, 9 septembrie 2024, când a fost semnat protocolul de colaborare cu Busan Venture Business Association din Coreea de Sud. Acest parteneriat reprezintă un pas semnificativ pentru dezvoltarea economică a ambelor țări și marchează o nouă etapă în relațiile bilaterale.

În discursul său, Daniel Moraru a subliniat că România ocupă o poziție strategică în Europa, fiind un punct cheie pentru atragerea investițiilor internaționale și dezvoltarea unor colaborări pe termen lung.

Într-o declarație de presă, Daniel Moraru a evidențiat importanța strategică a României în Europa, precum și rolul pe care Constanța îl joacă în atragerea investițiilor externe. Omul de afaceri a subliniat faptul că România va deveni un punct central pe harta investițiilor internaționale, datorită poziției sale geografice și a susținerii pe care o primește din partea autorităților locale și naționale.

„Partenerii din Coreea de Sud doresc de ceva timp să vină în țara noastră pentru a putea să investească, mai ales că jucăm un rol foarte important. Și, așa cum știți, acum trei luni s-a semnat protocolul cu patronatele din Ucraina. Astfel, România joacă un rol foarte important în Europa, așa cum spuneam și acum 3 luni că vom semna cu patronatele din Coreea, iată că asta s-a întâmplat astăzi. De asemenea, vom semna parteneriate și cu patronatele din Indonezia și Turcia. Acest lucru se va întâmpla. România este noua poartă a Europei în ceea ce privește investițiile serioase, în ceea ce privește parteneriatele pe termen mediu și lung”, a declarat Daniel Moraru.

Constanța devine un centru pentru producție și investiții majore

În cadrul aceleiași intervenții, Moraru a subliniat potențialul uriaș al orașului Constanța în atragerea unor investiții strategice. Acesta a menționat că partenerii sud-coreeni și ceilalți investitori străini văd în Constanța o locație deosebit de atractivă, datorită siguranței și sprijinului oferit de autoritățile locale.

„Constanța oferă acestor parteneri în primul rând siguranță, în al doilea rând, suport din partea autorităților pentru a obține în cât mai scurt timp autorizațiile pentru edificarea unităților de producție. Pentru că aici vorbim de unități de producție serioase, de care Constanța a fost vitregită până acum”, a afirmat Moraru.

El a mai explicat că investițiile care vor urma nu se vor limita doar la domeniul comerțului și al tranzitului, ci vor include și unități de producție semnificative în industrii precum producția de mașini, echipamente, subansamble, metalurgie și industria îngrășămintelor. „Constanța va avea un parcurs în următorii ani foarte serios, cu ajutorul sprijinului autorităților locale și naționale”, a adăugat el.

Un nou potențial pentru producătorii români pe piețele internaționale

Moraru a subliniat și importanța acestor parteneriate pentru exportatorii români, menționând că noile colaborări cu Coreea de Sud, Indonezia și Turcia vor deschide piețe noi pentru producătorii locali. „Totodată, aceste țări cu care vom semna parteneriate vor fi și piețe pentru producătorii din România, mai ales că, așa cum știm, fiecare țară are și export și import. Din fericire pentru noi, exportăm destul de multe produse în Coreea de Sud. Ne-am dori să exportăm cât mai multe produse finite și sper să ajungem și noi, ca Coreea de Sud, să avem o balanță economică pozitivă”, a afirmat președintele UNPR-RSE.

România se află într-o poziție de invidiat, cu un potențial de creștere economică remarcabil. Țara are ocazia de a învăța de la partenerii săi din Asia cum să-și îmbunătățească echilibrul comercial și să devină un jucător major pe scena internațională a exporturilor, la fel cum Coreea de Sud exportă cu 20% mai mult decât importă.

Constanța, noua poartă a Europei pentru investiții

În concluzie, semnarea acestui protocol reprezintă un nou capitol pentru România și Coreea de Sud, iar Constanța este gata să devină un pol de dezvoltare economică și tehnologică de prim rang în Europa. România își consolidează statutul de „noua poartă a Europei pentru investiții serioase”, așa cum a subliniat Daniel Moraru. (Sursă foto – Facebook – Constanța Port).

Mihai Răzvan ROTARU

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu