„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fotografie semnat de Răzvan Voiculescu se lansează la Constanța
Fotograful Răzvan Voiculescu lansează al treilea și ultimul album din trilogia sa foto intitulată „Bucătăria Hoinară”. Proiectul său explorează gastronomia și călătoria, îmbinând poveștile bătrânilor gospodari și aromele tradiționale ale bucătăriilor din diferite colțuri ale României. În acest ultim album, intitulat „Bucătăria Hoinară se gătește de plecare”, autorul și-a propus să aducă în prim-plan poveștile și gusturile lumii rurale din România, un loc plin de comori care amintesc că adevărata bogăție înseamnă spirit. Lansarea albumului va avea loc la Hotel Iaki (Sala Casino), pe 22 martie, iar evenimentul va fi moderat de Carmen Paraschivescu și va include proiecția scurtmetrajului „Bucătăria Hoinară se gătește de plecare”, semnat de Adriana Lucaciu și Răzvan Voiculescu, precum și un recital susținut de Lorena Oltean și o degustare de vin oferită de Crama S.E.R.V.E.
Redăm mai jos comunicatul integral transmis de organizatori:
La 12 ani de la debutul proiectului „Bucătăria Hoinară”, fotograful Răzvan Voiculescu vă invită la lansarea albumului „Bucătăria Hoinară se gătește de plecare”, partea finală a trilogiei de albume foto dedicată călătorilor care au curiozitatea de a descoperi prin bucate aburinde, povești la gura sobei și personaje suspendate în timp, o altă dimensiune a României.
Evenimentul de lansare va avea loc miercuri, 22 martie, de la ora 18:00, la Hotel Iaki (Sala Casino). În cadrul evenimentului moderat de Carmen Paraschivescu îl veți putea întâlni pe fotograf alături de invitata sa, conf. Univ. Dr. Aurelia Lăpușan.
Cu această ocazie va avea loc proiecția scurtmetrajului „Bucătăria Hoinară se gătește de plecare”, semnat de Adriana Lucaciu și Răzvan Voiculescu. Seara se va încheia cu un recital susținut de Lorena Oltean și vom ciocni un pahar din vinul oferit de Crama S.E.R.V.E.
„Undeva, acum mult timp, mă declaram un căutător. Tărâmul pe care l-am tot hoinărit vreme de trei albume are gust de pâine coaptă în cuptor cu lemne și suflet de poveste. O lume plină de comori, dar care-ți amintește în fiecare clipă că adevărata bogație înseamnă spirit.
Bucătăriile mele hoinare nu au retețe, ci au povesti fără sfârșit. Ele sunt bine păzite de gardieni devotați autenticului și tradiției, eroii mei cărora le dedic un pic de imortalitate”, fotograful Răzvan Voiculescu.
„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” este un album foto care împletește gastronomia cu călătoria, fotograful și echipa lui mergând prin diverse colțuri ale țării pentru a descoperi bucătării străvechi în care bătrânii gătesc ca odinioară. Imaginile din album imortalizează această lume plină de gusturi și arome în povești de care să se bucure și generațiile care vin.
Primele două volume ale trilogiei sunt: „Bucătăria Hoinară” și „Bucătăria Hoinară se întoarce”.
Partenerii evenimentului: Hotel Iaki si Crama S.E.R.V.E.